Bergen. Ce este atat de interesant de vazut in acest oras?

08.02.10 17:55

(published in Prima Pagina, 1390 vizualizari)

Descriere Sognefjord

Orasul Bergen reprezinta unul din principalele destinatii turistice din Norvegia prin faptul ca de aici pleaca majoritatea croazierelor pe fiordurile nordice. Cel mai spectaculos fiord este Sognefjord, cel mai lung si mai adanc din Norvegia.

Daca aveti posibilitatea sa petreceti ceva mai mult timp in Norvegia, atunci va recomand o iesire din Oslo, in unul dintre cele mai frumoase orase de pe coasta vestica: Bergen. Ce este atat de interesant de vazut in acest oras? Ei bine, aici puteti admira cele mai spectaculoase fiorduri nordice si puteti face o croaziera in cel mai lung fiord din lume: Sognefjord. Pentru mine, peisajele de la Bergen si din aceasta croaziera au fost poate cele mai spectaculoase pe care le-am vazut in calatoriile mele.

Sognefjord este, dupa Scoresby Sund din Groenlanda, cel mai adanc fiord din lume (avand o adancime maxima de 1300 m) dar si cel mai lung, intinzandu-se pe o lungime de 200 de km. Ceea ce mi s-a parut foarte spectaculos la acest fiord este faptul ca este inconjurat de munti foarte abrupti ce se ridica direct din apa pana la inaltimi de peste 1000 m. Spectaculozitatea peisajului alterneaza pe anumite portiuni cu mici asezari pitoresti, ferme sau livezi ale oamenilor care traiesc pe tarmurile fiordului in oraselele Flam, Balestrand, Gudvangen, Ardal sau Gaupne.

Sunt o multime de croaziere intre care puteti opta, insa eu am ales croaziera de 6 ore pe Sognefjord, care pleaca din Bergen la ora 8 dimineata si ajunge in Flam (la capatul fiordului) la ora 13.30. Biletul pentru aceasta calatorie costa destul de mult (600 coroane), insa peisajul unic merita toti banii. Daca doriti sa va intoarceti pe aceeasi ruta, feribotul pleaca la ora 3.30 din Flam si ajunge la Bergen la ora 8.40. La bordul navei, aveti toate facilitatile necesare: puteti lua o gustare (sandvisuri, hot-dog) sau chiar o masa completa la restaurantul feribotului.

O alta varianta ar fi ca din Flam sa va continuati drumul luand trenuletul cu cremaliera pana la Myrdal (de unde puteti lua din nou trenul spre Oslo). Va recomand aceasta calatorie de o ora cu trenul intrucat puteti admira peisajul montan norvegian sau diversele cascade. Trenul opreste chiar langa cele mai spectaculoase obiective astfel incat va puteti da jos si face cateva poze. Biletul costa 190 de coroane.
Dream Destinations » Blog Archive » Sognefjord – Bergen, NorvegiaComentarii
(scrie un comentariu)
:


    Tine-ma minte  
   

  Romanian Label  www.romanianlabel.ro

  Forum


  Twitter


  Norvegia Live

  image
  Oslo


  Bergen


  Meteo Norvegia

  Click pentru Oslo, Novegia


  Click for Trondheim, Norway Forecast

  Click for Oslo, Norway Forecast


  Ambasada Norvegiei in Romania


  Ambasada Romaniei in Norvegia  PORTOFOLIU

   

  Stiri Externe:
  Mapamond.net

  Ziare romanesti:
  ViataRomaneasca.net
  Olteanul.net
  RaulAlb.net
  Orizontului.info

  Jurnalisti romani:
  Corespondent.eu

  Agentie de turism:
  NordicTours.ro

     Diaspora:

  Australieni.net
  Austrieci.net
  Benelux.ro
  Belgia.ro
  Canadieni.net
  CehoSlovacia.net
  Danemarca.dk
  Danemarca.ro

  Elvetia.net
  Evrei.net
  Finlanda.ro
  Francezi.net
  Islanda.ro
  Italieni.net
  MareaBritanie.ro

  Norvegian.net
  Rumänen.de
  Scandinav.net
  Spanioli.net
  Suedia.se
  Suedia.ro
  StateleUnite.net

  Contact